PERFORMERI


Čim siđete s tramvaja na Jelačić placu, upadnete direktno u Cest is d’ Best. Nalazite se na najvećoj performerskoj pozornica na kojoj smo za vas pripremili i uredili tribine s kojih ćete uživati u programu radi kojeg biste morali proputovati pola svijeta da ga dožitie, a mi vam ga poklanjamo tu, u samom centru Zagreba!

Program na Trgu bit će ispunjen nastupima performera, genijalnih uličnih svirača i plesom. Posebno rasplesano biti će u nedjelju, 2. lipnja u petosatnom nastupu plesnih skupina iz cijele Hrvatske i inozemstva u tradicionalnoj plesnoj ZGroznici, a zatim i u programu Zagreb pleše.


The Dubai X-Perience

A što reći o The Dubai X-Perience osim – Brzi i žestoki live beatbox!


Đon Kesten circus show

Potpuno drugačiji cirkuski svijet iz mašte kroz koji vas vodi Đon Kesten – klaun, ekvilibrist, žongler, lakrdijaš…konstruktor, majstor, šeprtlja… On je poeta te ujedno i harambaša, a publika ga simpatizira zbog njegove dječačke nevine ludosti. Svoje gledatelje impresionira vještinom manipulacije kristalnim kuglama, da bi ih već u sljedećem trenutku zaprepastio žongliranjem sabljama. U svakom trenutku je sposoban postati zavodnik, šarmer, luda, vražićak, ali i simpatičan prijatelj. Ovaj show je specifičan i zbog toga jer Đon Kesten izvodi vratolomije na cirkuskom rekvizitu rola bola koje gledatelje ostavlja bez daha. Slažući daske i cijevi, on balansira na visini, istovremeno žonglirajući vatrenim bakljama. Provlači se kroz ringove i izvodi mnoge trikove te tako vješto manipulira publikom.

Performer: Đon Kesten – Hrvatska


Monsieur K.

Monsieur K. je cirkuski ulični performans u koji nas protagonist uvodi pripremanjem svoje neobične scenografije, koja ubrzo oživi i postaje sastavni dio izvedbe. Žonglerske točke isprepleću se s komičnim elementima klaunerije, a uz interakciju s publikom, izvođač gradi atmosferu do velikog finala.

Ovaj komični performans je izvođen na više hrvatskih cirkuskih festivala te na velikom broju raznolikih manifestacija.

Performer: Aleksandar Đikić – Hrvatska


Why not?

U ovoj je predstavi sve moguće i sve postaje igra! Zašto ne? objedinjuje komediju, ekscentrično žongliranje, akrobacije, Rock’n’Roll glazbu, Charleston ples, uz mnogo, mnogo zabave koja proizlazi iz interakcije s publikom, pretvarajući svaku predstavu u jedinstven i neponovljiv događaj.

Performer: Piero Riccardi – Italija


Round and Round

Priča o ženi, posebnoj ženi, koja voli zabavu, šalu i iznenađenje. Obruči za gimnastiku i sofisticirane akrobacije, popraćene komičnom nespretnošću, sastavni su dio eksplozivne girl-power predstave izvođene od strane zaigrane i ekstravagantne persone, koja publici otvara vrata svojeg originalnog i apsurdnog svijeta. Ona je nezaboravna. Predstava je namijenjena širokoj publici iI do sada je predstavljena na brojnim festivalima diljem svijeta. Pomoću klaunovštine i obruča za gimnastiku, ova predstava približava publici kazališne i cirkuske tehnike koristeći se univerzalnim jezikom.

Performerica: Franxi Natra Clowna – Italija


Budapest Marionets

Višestruko nagrađivana ulična predstava koja prezentira niz različitih marioneta kroz ciklus kratkih priča popraćenih glazbom. Predstavu ističe lutkarevo korištenje umjetničkog izričaja i formi karakterističnih za područje centralne Europe, a koji uz svaku pojedinu marionetu donosi nešto novo.

Performer: Bence Sarkady – Mađarska


Second try

Inženjeri manipulacija, dvojac Nana & Nata, izazivaju publiku humorom i improvizacijom. Zadivljuju odrasle i djecu svojim predmetima koji lete u zrak. Ove hrabre žene su uvijek otvorene za igru s gledateljstvom. U mješavini trikova i smijeha, one napuhuju balone, manipuliraju divovskim loptama i žongliraju čunjevima i vatrom. Uvijek postoji Drugi pokušaj! Lijepo se provedite!!

Performerice: Isandria Fermiano & Renata Nascimento (Cia Palma) – Brazil


The people vs. Ian Deadly

Ova višestruko nagrađivana predstava vraća se na ulice u novom formatu. Ideja je jednostavna: Ian Deadly se predstavlja publici i taj susret postaje predstava. Predstava se gradi scenu po scenu, zajedno sa publikom, koristeći glazbu, komediju, prekrasno žongliranje, a sve to na spontani način. Započinjemo sami, a završavamo zajedno, poput šaljive cirkuske hobotnice! Šaljiva improvizacija, obruč za gimnastiku i opasan smisao za urnebes prepliću se u novom eksplozivnom finalu, krojenom posebno za ovogodišnju predstavu.

Performer: Ian Deadly – Škotska


Vinyl Burnr RnR circues

Prvoklasno žestoko žongliranje diabolom, ironični samoomaložavajući trikovi i neverbalna komedija – sve to vodi do vrhunca uz živu svirku gitarskih rock himni i visokofrekventnih tonova rock pjesama 80-tih.

Prepun neuspješnih pokušaja sofisticiranosti, ekstremnih akrobacija i iznenađujuće uglađenih vještina, Vinyl ustrajno ide za svojom sudbinom… da predstavi bliješteću eskapističku avanturu samo za vas! Dramatično, blesavo, predivno i urnebesno….

Performer: Kim Potter– Novi Zeland


Živa skulptura Matrix

Umjetnik koji igra „Matrixa“ je replika Nea, glavnog lika iz filma Matrix. Postavljen je na platformi kako bi u polegnutom stavu uspješno izbjegavao sve što ga napada.


Živa skulptura Šahist – Makedonija

Šahist je nova izvedba skupine Teatrosk iz Makedonije. Njegova poruka glasi: ‘Povucite sljedeći potez i matirajte me ako možete. Ja se, vjerojatno, neću ni pomaknuti!’


Escape from the chain!

Predstava o čovjeku koji je znao stvarati trikove. Uvijek u fraku, izvodi trikove uz ekscentrični jazz. Iako nikad prije nije nastupao, donosi pomalo neobičnu vještinu – 40 kilograma željeznog lanca i 10 lokota kako bi ih predstavio publici. Konačno biva u potpunosti omotan lancima sa lokotima. Izgleda jako nervozno, dok publika iščekuje veliko finale. Hoće li uspjeti ili će napraviti budalu od sebe pred svojom publikom?

Performer: Jay P – Južna Korea


Kabare za početnike!

Ulični vatreni kabare prošaran komedijom i magijom, s dozom opasnog i neočekivanog. Vatreni hula hoop, štap, ples s lepezama i gutanje vatre samo su uvod u veliko finale manipulacije vatrom. Sudjeluj i ti u ovoj opasnoj vatrenoj avanturi! Početnik? Bez brige, dva šašava lika će te provesti kroz nekoliko osnovnih koraka i možda se baš ti nađeš između dvije vatre.

Performeri: Master’n’Margarita – Srbija


EUREKA!

Interaktivni performans o mehaničaru i njegovom robotu, o inspiraciji i kreaciji, vezi između umjetnika i njegovog djela, a svaki put drukčija i posebna jer se oblikuje i mijenja uz reakciju publike. “Remek-djelo” iz stare mehaničarske radione i njen stvaraoc odvest će vas u imaginarni svijet… na parni pogon.

Performeri: Master’n’Margarita


Žive skulpture Gusara

Pratite trag koji vas vodi do izgubljenog blaga i pazite se statua koje čuvaju blago jer mogu oživjeti. Prepustite se i otkrijte tajne kovčega s blagom!

Fooloosophy Entertainment – Srbija


Noćna svjetleća stvorenja

Tajanstvena svjetleća stvorenja izranjaju iz duboke i mračne šume kako bi podijelili s vama svoje unutarnje svjetlo…

Fooloosophy Entertainment – Srbija


The herock circus show

Ova predstava je savršena kombinacija cirkuske tehnike, improvizacije i humora; 45-minutna točka prepuna energičnosti i iznenađujućih vještina, izvođena uz rock ritam, uz interakciju publike.

Performer: Mr Copini – Chile 


Diablo and LED show

Kao nindža, potezi ACE-K su brzi i precizni. Njegova zapanjujuća točka će zadiviti mnoge, dok izvodi jedinstveno žongliranje diabola i neke od najluđih manipulacija balonom, ikad viđenih.

Ova japanska senzacija se ne propušta!

Performer Ace-K’s – Japan


Devil in Disguise circus show

Steve predstavlja cirkuski šou „Vuk u janjećoj koži“ i njegovu transformaciju od naivnog anđela do vragolastog klauna koji će vas natjerati na smijeh svojim šarmom, škakljivim humorom i naklonošću prema interakciji i igri sa publikom. Njegova predstava je mješavina točaka s cirkuskim biciklom, klaunerijom i žongliranjem šeširom. „Vuk u janjećoj koži“ je predstava namijenjena svim generacijama, za čitavu obitelj!

Performer: Steve Stergiaidis– Germany/Canada


The Dangerous Show

Cirkuska predstava bazirana na rizičnim vještinama i šaljivim trenucima. Emilio je zabavljač s misijom da usreći publiku, a kako bi uspio u svojoj misiji pokušat će izvesti opasne izvedbe i iznenaditi publiku.

Performer: Emilio Alcantre – Venezuela


One Man Circus Show

Predstava je napravljena s mnoštvom likova od balona, točaka žongliranja, održavanja ravnoteže, čarobnog klauna i još mnogo toga, a sve skupa se pretvara u kaskadu različitih cirkuskih točki, kratkih i intenzivnih, s velikim smislom za humor. Publika participira u razvoju predstave.

Predstava nudi mješavinu glazbe i humora, uz rizik i sve emocije cirkuskog kazališta, a sve to kombinirano da u njoj uživaju kako djeca tako i odrasli.

Performer: Payaso Solutto – Chile