PLES IS D’BEST


I ove godine nas čeka jedan jako rasplesani festival, a već po običaju će plesati svi  – građani grada Zagreba, turisti, slučajni prolaznici, pa čak i pokoji kućni ljubimac. 

Čekamo vas i ove godine da zajedno uživamo u čaroliji plesa!

Plesni klub Spin je klub svjetskih i europski prvaka u latinsko američkim plesovima. Sjajni sportski rezultati plod su dugogišnjeg rada stranih i domaćih plesni stručnjaka pod palicom Dragane Majcen i  Tomislava Valdeca. Mnoge su generacije kroz 18 godina rada s nama zavoljele plesni pokret uz sve dobobiti koje sa sobom nosi. Svu raskoš sportskog plesa tradicionalno prezentiramo Zagrepčanima u sklopu najvećeg plesnog natjecanja Zagreb Dance Grand Prix koji je 2022. ugostio 700 sportaša. Nije samo sport naša strast, već i razni rekreacijski projektima kojima u radu sa svi generacijama promoviramo ples: Zagreb pleše – plesna poduka osnovnoškolaca, Maturanska parada – plesna poduka srednjoškolaca, seniorski ples – plesne poduke umirovljenika

Stručnost, iskustvo, srdačnost i pristupačnost čine suradnju s nama jedinstvenim stoga jedva  čekamo 21.8. s vama podijelili radost koje pružaju standardni, latinskoameričke i društveni plesovi i započeti novu plesnu priču.


PETAK – 19. 8.

Cest is the best – Bachata pod zvijezdama

Dobro došli na tradicionalne plesnjake pod zvijezdama na Zrinjevcu u sklopu Cest is the best festivala. U petak 19.08. zaplešite uz Bachatu i Kizombu tradicionalne plesove sa Dominikanske republike i Angole. Za dobru atmosferu, animacije i glazbu pobrinuti ce se Anita i Marko iz plesne škole BachateaMe Zagreb. Dobro došli

Anita i Marko na zagrebačkoj plesnoj sceni su već dugi niz godina a jedni su od prvih plesača bachate u Zagrebu sa kojom se bave od 2010.g. 2017.g. otvaraju vlastitu plesnu školu za bachatu, BachateaMe Zagreb. U školi podučavaju sve stilove bachate, modern, sensual, fusion a ono čime se posebno ponose je dominican stil bachate koju podučavaju jedini u Hrvatskoj.


SUBOTA – 20. 8.

SALSA

Subota, 20.8. rezervirana je za salsu. Pridružite se rasplesanom Cest društvu i zavrtite se uz latino ritmove na plesnom podiju ispod krošnji Zrinjevca!

DJ i plesna animacija:

Marko Brković, svima poznat kao Max, počeo se baviti plesom prije više od 20 godina.
Dugo se opirao plesu, no tek kada je izgubio okladu se pojavio u plesnoj dovrani. Krenuo je sa standardnim i latinoamerčkim plesovima, no kada je upoznao Salsu, nešto je zaplamsalo u njemu i ljubav se rodila.
Osnivač je i trener u plesnoj školi Tequila Mosquitos, lokalni i međunarodni instruktor te DJ na mnogim regionalnim festivalima. Voli sve stilove Salse, no specijalnost mu je Rueda de Casino.
Osim plesa, davno je bio dobar plivač, danas je strastveni biciklist i skuplja sličice Životinjskog carstva 😀


NEDJELJA – 21. 8.

PLESNJAK

DJ Nikola Martek Johnny

Zadnji plesnjak na Cest is d’ Bestu rezervirali smo za Plesnjaku pod zvijezdama  😃

U nedjelju 21.8. pod krošnjama Zrinjevca plesat će se sve: od valcera i dvokoraka, preko salse i chachacha, do rock ‘n’ rolla i swinga!

Plesna školica:
Zrinjevac i Plesni klub Spin upućuju dobrodošlicu na tradicionalne plesnjake pod zvijezdama koji će i ove godine zagrijati atmosferu u sklopu Cest is the best festivala.
Nedjelja 21.08. idealna je prilika da naučite i zaplešete latino ples cha cha cha.
Stručni i licencirani voditelji PK Spin pripremili su sjajnu glazbu i animaciju kako bi upravo vi plesno zablistali.