DJEČJI PROGRAM


Program na Zrinjevcu ispunjen je brojnim likovnim radionicama, igraonicama, cirkuskim točkama, kazališnim predstavama, nastupima zborova, školicama žongliranja, hodanja po traci… Ma, živi cirkus!! Ako se pitate pomoću kojih trikova smo uspjeli složiti ‘taaako dooobar’ program za najmlađe, a da pritom ne morate za uživanje u njemu izdvojiti niti jednu kunu!


Što vas čeka na 28. Cestu

 • Cirkuska radionica Hodanje na štulama
 • Kazališna predstava Hrvatskom u trenutku svakom,
 • avionom, brodom, vlakom
 • Mađioničarska predstava Magic Rico Show
 • Šaraonice, likovne radionice i igraonice za najmlađe
 • Oslikavanje lica / facepainting
 • Kazališna predstava Sirkes, sirkec
 • Lutkarske predstave: Ivica i Marica / Crvenkapica
 • Pastelizacija pločnika
 • Nastup predškolskih i školskih grupa zbora Zagrebački anđeli. Djeca u dobi 4-14 godina
  Zajednički nastup predškolskih ritmičkih grupa i dramske skupine S.C.E.N.A Zagrebačkih anđela.
  Predstava: ALADIN

Tigar i Džunglasti koncert

Udruženim snagama stvorile su me vrijedne ruke djece s teškoćama i veterana Tigrova. Družio sam se s puno vrtićke i školske djece, studentima različitih fakulteta a posjetio sam Ministarstvo branitelja i Zoološki vrt. Sada dolazim u srce grad, uređen, u fraku i s cilindrom, plesti nove mreže prijateljstva i uživati u jedinstvenom Džunglastom koncertu studenata Muzičke akademije. Dođite nas upoznati i pridonijeti novom i neobičnom iskustvu.

Centar Mali dom i Ustanova za sveobuhvatnu skrb Tigrovi i Muzička akademija


Vesela yoga za djecu!

U svaki novi dan zakoračimo puni optimizma i elana!
Od malih nogu ti kreni na neki sport il Yogu i zato s nama planirajte vježbanje na Zrinjevcu na travi – ko veliki yogu vježbaju iako su mali!

Zabavite se na veseloj yogi za djecu! Na trenutak postanite omiljena životinja, zapetljajte se s novim prijateljima u ljudskoj mandali, zaigrajte utrku rakova ili se pak samo dobro opustite.

Dobrodošli!


Hokus pokus radionica

Zrinka, Klara i Iva iz Udruge SM-ART čekaju vas ove godine na Cest-u.
Na Zrinjevac će se se ove godine doseliti mali laboratorij na kojem će djeca sama isprobati napuhati balon na drugačiji način, uživati u vatrometu boja, dotaknuti gumeno jaje, izraditi senzornu lopticu, okušati se u izradi landarta i još puno toga. Uz ekipu iz SM-ART-a znanost postaje zabavna, a učenje onako usputno.
Vidimo se na Cestu!


Likovni program i radionice – Udruga ARS EVENTUS

Udruga ARS EVENTUS ovogodišnji je organizator likovnih radionica na festivalu Cest is d’Best 2024. Ovogodišnje radionice obuhvaćaju provjerene likovne pristupe namijenjene edukaciji i zabavi naših najmlađih, ali i starijih građana koji će se zateći na Zrinjevcu unutar 4 dana festivala. Neke radionice su se već izvodile te će najmlađi moći uživati u onima koje su im se najviše svidjele. Likovni vodit će troje afirmiranih zagrebačkih umjetnika, od kojih jedan završava Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu. Cilj nam je poticati mlade na likovno stvaralaštvo i općenito polaznike i publiku animirati na kreativno promišljanje te izražavanje vlastitih stavova i misli. Od napravljenog materijala na radionicama izradit ćemo postere po željama polaznika i sugestiji njihovih roditelja i prolaznika. Posteri u B2 formatu bit će naknadno izloženi u prostoru Udruge Uličnih zabavljača (nakon festivala Cest is d’Best).


PASTELIZACIJA PLOČNIKA

Tu smo opet da zajedno stvaramo veseli događaj pun dobre vibracije!!!

15. po redu Pastelizacija će se održati ove godine u subotu, 01.06. Na Zrinjevcu kao i uvijek. 

Zahvalni što smo dio najboljeg 28. C’est is d’Best festivala s veseljem Te pozivamo da i Ti postaneš njegov dio.

Pastelizacija povezuje ljude, otvara nove prilike i donosi puno radosti svima koji se tamo zateknu, čak i slučajnim prolaznicima. Želimo se svi dobro se zabaviti i bojama na asfaltu izazvati emociju, potaknuti znatiželju, izmamiti osmijehe, a možda i povući nekog drugog da poželi slikati, stvarati. I uz sve to ta ljepota traje par dana (do prvog pljuska ;-)) i tako dodatno uljepšamo naš grad.

Tema je slobodna. Veličina polja je standardno 1,5 x 1,5m. Svaki prijavljeni sudionik stariji od 12g dobija set pastela i označeno polje za slikanje. Ukoliko želiš neki drugi format polja molimo da nam to napišeš u prijavi.

Kao i svake godine PRIJAVA JE OBAVEZNA na Registracija 2024. Detalje o prijavi, potrebnim rekvizitima kao i odgovore na dodatna pitanja naći ćeš na najčešća pitanja – FAQ. Možeš nas pratiti i share-ati i na Facebooku.

Standardno Te čekamo na Zrinjevcu, od 10h pokraj Paviljona, na strani bliže tramvajskim šinama. Tu ćeš preuzeti pastele i postati dio ove fantastične manifestacije.  

Znači, nema više izgovora! Vidimo se na festivalu “Pastelizacija pločnika”!

PRIJAVITE SE >>>> OVDJE!!!