LIKOVNI PROGRAM


Likovni program i radionice na festivalu Cest is d’Best


Udruga ARS EVENTUS

Udruga ARS EVENTUS ovogodišnji je organizator likovnih radionica na festivalu Cest is d’Best 2023.

Ovogodišnja radionica obuhvaća različite likovne pristupe namijenjene edukaciji naših najmlađih, ali i starijih građana koji će se zateći na Zrinjevcu unutar 4 dana festivala. Likovni program je sačinjen od 5 različitih principa za što su zaduženi mladi likovni umjetnici i studenti s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Cilj nam je poticati mlade na likovno stvaralaštvo i općenito polaznike i publiku animirati na kreativno promišljanje i izražavanje vlastitih stavova i misli.

Na ovogodišnjoj radionici dopunili smo sadržaj s grafičkim dizajnom unutar kojega ćemo oblikovati postere na individualne ideje i zahtjeve polaznika.

Sudonici ove godine su: Ante Šabić, Antun Sekulić, Bartol Grgec, Ines Zrnc Gregorina, Pero Penks, Jan Iveta i Dejan Kljun u ulozi voditelja i koordinatora likovnog programa.

Novitet će biti izrada postera i plakata na temu likovnih uradaka koji će biti odabrani od strane stručnog žirija. Bavit ćemo se uličnom fotografijom.


Pastelizacija

Evo super novosti! Uskoro se održava festival pod nazivom “Pastelizacija pločnika” i svi ste pozvani! Bez obzira koliko ste stari ili vješti u slikanju, ovo besplatno jednodnevno događanje je savršeno za sve koji se žele likovno izraziti. A najbolje od svega – ne morate platiti ništa!

Festival se održava u sklopu najvećeg regionalnog uličnog festivala Cest is d’Best-a i to u prekrasnom parku Zrinjevac u Zagrebu. Početak je u 10h, a datum je 27.5. 2023. Dakle, označite taj datum u kalendaru jer nećete htjeti propustiti ovaj događaj.

Svi odrasli sudionici koji se prijave dobit će prostor od 1,5m x 1,5m za slikanje i set od 12 pastela. Ali pripazite – morate se registrirati kako biste dobili pastele za slikanje. A za djecu mlađu od 12 godina osigurat će se manji prostor za slikanje i obične krede u boji.

Znači, nema više izgovora! Vidimo se na festivalu “Pastelizacija pločnika”!

PRIJAVITE SE >>>> OVDJE!!!