CEST NOVOSTI


I poslije Cesta – CEST!!!


Izložba „Najfotografija 27. međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best 2023“ u Fotogaleriji Dubrava

U Fotogaleriji Dubrava, 10. srpnja otvorena je izložba “Najfotografija 27. međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best 2023”.

Izlažu: Doris Barić, Josip Biro,  Đorđe Bojanić,  Mary Crnković Pilaš,  Jurica Cvitanić,  Marko Delivuk,  Julija Domac,  Slavko Drobnić, Katarina Ferek Petrić, Đurđica Kocijančić, Željko Novaković, Filip Pavić, Roberta Petlevski, Vesna Pleše, Vesna Špoljar, Vlasta Štalekar, Petar Zidar i Katarina Žitko.

Izložba je otvorena do 27. srpnja 2023., radnim danom od 10 do 20 sati.

Ulaz je slobodan.

>>> Pročitajte više…

FOTO GALERIJA


ZAVRŠIO JE I 27. CEST!!!

Hvala svima koji su sudjelovali u kreiranju i organizaciji, performerima, izvođačima, likovnjacima, fotografima, a najviše našoj vjernoj publici!

Volimo vas sve…

… vidimo se na 28. Cestu 2024!!!


Veliko finale na Zrinjevcu!!!


Polufinale….

Dosta suzdržancije! Ulazimo u finale 100% !

FOTO: Marina Uzelac


SVI MARŠ NA CEST!

Evo malo i atmosfere drugog dana 27. Cesta!
Još su dva dana pjesme, plesa i veselja!
Zato Svi marš na Cest!!! Ko zadnji magarac!!!

FOTO: Marina Uzelac


PRVI DAN OVOGODIŠNJEG CESTA!

Svima vama koji ste bili na Cestu prvi dan, evo vam da malo osvježite pamćenje, a vi koji niste, pogledajte što ste propustili i ne propustite preostala 3 dana.

Čeka vas još gomila smijeha, pjesme, plesa i svakojakog veselja!

FOTO: Marina Uzelac


Radionica Sumingashija na Zrinjevcu!

U tijeku je radionica suminagashija – japanske tehnike slikanja na vodi s našim Dejan Kljun 🎨🌻

Nakon toga likovni program nastavlja:👉

14:00 – 15:00
Petar Varat i Ulična fotografija mobitelom
17:00 – 19:00
Antun Sekulić i Radionica blatnih pita🥳


Zagrebački bubnjari!


Plesačice i plesači irskog stepa, performer iz Pariza… 


Nema odmora dok traje zabava


POČELO JE, POČELOOOO !!!!


NATJEČAJI:

NAJFOTOGRAFIJA 27. MEĐUNARODNOG ULIČNOG FESTIVALA CEST IS D’BEST 2023.

Organizatori 27. Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best 2023., sukladno  pravilima  Svjetske asocijacije nacionalnih udruga novinskih fotografa (The National Press Photographers Association) i Međunarodne federacije fotografskih umjetnosti – FIAP, raspisuju natječaj za najbolju fotografiju pod nazivom: NAJFOTOGRAFIJA 27. MEĐUNARODNOG ULIČNOG FESTIVALA CEST IS D’BEST 2023.

Više o svemu, pa i prijavama pročitajte >>> OVDJE


Vesela yoga za djecu!

U svaki novi dan zakoračimo puni optimizma i elana! Od malih nogu ti kreni na neki sport il Yogu i zato s nama planirajte vježbanje na Zrinjevcu na travi – ko veliki you vježbaju iako su mali!

Zabavite se na veseloj yogi za djecu! Na trenutak postanite omiljena životinja, zapetljajte se s novim prijateljima u ljudskoj mandali, zaigrajte utrku rakova ili se pak samo dobro opustite. Dobrodošli!


Mladi, poletni, naelektrizirani i jaki na okidaču!

Upoznajte fotiče koji će okinuti mnoborojne i fantastične momente u kojima ćete uz performere, muzičare, plesače, slikare… biti možda baš i vi.
Fotosekcija Kluba studenata elektrotehnike (KSET-a) djeluje volonterski pod udrugom SS FER te se primarno bavi fotografiranjem svih aktivnosti, projekata i događaja vezanih uz KSET. Sekcija njeguje i digitalnu i analognu fotografiju. Čini ju skupina studenata koji se fotografijom bave iz ljubavi te međusobno dijele znanje o fotografiji.
Za sve zainteresirane, održavaju radionice te Fototečaj – tečaj fotografije kojeg čine osnovni, digitalni i analogni modul.
Uz sve to, ove godine Fotosekcija s veseljem fotka Cest is d Best festival!
Za sve dodatne informacije ili učlanjenje: foto-info@kset.org
Instagram: @fotokset
Facebook: Fotosekcija KSET-a
Web galerija: www.kset.org/gallery/live


Likovni, likovni, likooovniii!!

Unesimo svi zajedno što više vedrih i veselih boja u naše suživote.
Likovni program i radionice na festivalu Cest is d’Best (25.-28.5.2023.)Udruga ARS EVENTUS drugu godinu zaredom organizira i provodi likovne radionice i akcije na Cest is d’ Best festivalu.
Ovogodišnje radionice obuhvaćaju različite likovne pristupe namijenjene edukaciji naših najmlađih, ali i starijih građana koji će se zateći na Zrinjevcu unutar 4 dana festivala. Likovni program je sačinjen od 5 različitih principa za što su zaduženi mladi likovni umjetnici i studenti s Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Cilj nam je poticati mlade na likovno stvaralaštvo i općenito polaznike i publiku animirati na kreativno promišljanje i izražavanje vlastitih stavova i misli.
Na ovogodišnjoj radionici dopunili smo sadržaj s grafičkim dizajnom unutar kojega ćemo oblikovati postere na individualne ideje i zahtjeve polaznika.Novitet će biti izrada postera i plakata na temu likovnih uradaka koji će biti odabrani od strane stručnog žirija.
Bavit ćemo se uličnom fotografijom.Sudonici ove godine su: Ante Šabić, Antun Sekulić, Bartol Grgec, Ines Zrnc Gregorina, Pero Penks, Jan Iveta i Dejan Kljun u ulozi voditelja i koordinatora likovnog programa.


Katastrofa clown na CEST-u

U Zagreb na 27. Cest is d Best dolazi nam šeširom, cipelom i osmijehom sa puuuno klaunovskih rekvizita i trikova Katastrofa clown! Dobro nam došel u Zagreb!


Fantastični performeri Cest is d Besta – ponovno svibanjski!

Naj, naj, naj.. zagrebački festival opet otvara svoje srce u svibnju i okuplja brojne performere, likovne, glazbene i scenske umjetnike iz više od 10 država sa nekoliko kontinenata!

Svibanjsko druženje uz puno šarenila, pjesme, plesa, cirkuskih vještina u odličnom raspoloženju svih sudionika i posjetitelja zakazano je od 25. do 28. 5. pa zato planirajte „kampiranje“ u centru grada puna četiri dana jer na Cest is d Bestu, kao i uvijek, radost vlada.

U Zagreb nam dolaze dragi gosti i sjajni umjetnici iz Južne Koreje, Francuske, Italije, Španjolske, Južne Amerike, Srbije, Mađarske, Slovenije… kao i iz svih zagrebačkih kvartova! 😊

Na Zrinjevcu, Cvjetnom i EU trgu glavne su festivalske pozornice, a program će se „razlijevati“ i svim okolnim ulicama pa se sjajnoj zabavi nećete moći sakriti..

Vidimo se na na 27. Cest is d Bestu jer festival ste i Vi!


Prijavite se na Pastelizaciju 27. 5. 2023.

Evo super novosti! Uskoro se održava festival pod nazivom “Pastelizacija pločnika” i svi ste pozvani! Bez obzira koliko ste stari ili vješti u slikanju, ovo besplatno jednodnevno događanje je savršeno za sve koji se žele likovno izraziti. A najbolje od svega – ne morate platiti ništa!

Festival se održava u sklopu najvećeg regionalnog uličnog festivala Cest is d’Best-a i to u prekrasnom parku Zrinjevac u Zagrebu. Početak je u 10h, a datum je 27.5. 2023. Dakle, označite taj datum u kalendaru jer nećete htjeti propustiti ovaj događaj.

Svi odrasli sudionici koji se prijave dobit će prostor od 1,5m x 1,5m za slikanje i set od 12 pastela. Ali pripazite – morate se registrirati kako biste dobili pastele za slikanje. A za djecu mlađu od 12 godina osigurat će se manji prostor za slikanje i obične krede u boji.

Znači, nema više izgovora! Vidimo se na festivalu “Pastelizacija pločnika”!

PRIJAVITE SE >>>> OVDJE!!!