LUTAJUĆI KLAVIR

Na improviziranim kolicima pijanino šeće centrom grada kako bi vas obradovao glazbom na nekim mjestima na kojima je ne očekujete (Bogovićeva, Gajeva, Tkalčićeva, tržnica Dolac, Jurišićeva, prolaz Oktogon ili neboder, Cvjetni trg, ispred HNK).


CENTAR ZA HITNE I SITNE POPRAVKE RASPOLOŽENJA

U ovo vrijeme masovne potrošnje sve se više kupuje i baca, a sve manje popravlja. Takav smo način razmišljanja prenijeli i u nematerijalne sfere. Puno toga što nas muči rješavamo antidepresivima, sedativima i drugim prečicama za sreću. I raspoloženje smo naučili baciti i zamijeniti novim kada se pokvari. Mi nismo od tih i imamo drugo rješenje. Kad se raspoloženje pokvari – popravite ga na Cestu. U tome će Vam pomoći naš Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja.

Dođite po kompliment kod Fulira, po dobru vijest kod Gatalice, po brižno slušanje kod Slušateljice i po slatki poljubac kod Ljubilice – ove godine zračne pusice lete i dobivate malu kompenzaciju umjesto prave puse.

Autori ideje: Darinka i Pajo

Voditeljica: Ivana Marijančić


PANO USPUTNE HEKLAČKE LJUBAZNOSTI

Kad nešto naheklaš, uvjek je od srca! Svi koji su savladali barem osnove heklanja, uz Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja u istim teminima bit će postavljen pano lijepe razmjene. Dođeš sa svojom malom heklotvorinom, okačiš ju na pano, ispišeš poruku na papir, a nekome tko sljedeći donese svoj uradak možda se svidi baš tvoja heklotvorina i odabere ju za ponijeti.

Sve se sad razmjenjuje virtualno, a mi ćemo na Cestu odvojiti trenutak razmijeniti nešto u što smo uložili malo svoje žive energije, od srca! Svratite do Panoa usputne heklačke ljubaznosti.

Autori ideje: Ivana Marijančić i Pajo
Vodieljica: Ivana Marijančić