KONCERTI


Ako odlučite pratiti program na Cvjetnom trgu, na našoj smo najstarijoj pozornici za vas pripremili program ispunjen nastupima uličnih zabavljača i uličnih svirača, likovne akcije kao i kineski (zipa sad!) gablec! Program uglavnom počinje u popodnevnim satima i završava u kasnu noć uz cirkuske i vatrene nastupe te poneku svirku. Ukoliko ste više sportski tip, možete zaigrati šahovsku simultanku koja se održava u suradnji sa Crvenim križem grada Zagreba. Pozornicu na Cvjetnom prvi put otvaramo ‘Plesnjakom na Cvjetnjaku: Bilo je osam na trgu cvijeća’. Zaplešite uz koncert Tom & the Twisters!


SRIJEDA – 29. 5. – EUROPSKI TRG


20:15 – 21:15

Elephant Hamp

Njihova glazba zvuči poput meke i nostalgične frekvencije isprepletene s elektronskom i rock glazbom iz 60-ih i 70-ih.

Album prvijenac objavili su 22.02. ove godine (Mast Produkcija) i bio je najavljen s dva prethodna singla: “Afroboat” (za koji je snimljen videospot) i “Elly’s Funk”.

Elephant Hump postoji od 2016. godine. Bend čine Dražen Gašparac, Lovro Vrus, Matija Nikić i Danijel Hršak te na domaćoj glazbenoj sceni djeluju već duže vrijeme.


21:15 – 23:00

Brain Holidays

Najstariji hrvatski reggae sastav postao je punoljetan. Njihova glazbena karijera obilježena je s četiri studijska albuma „Stereo Roots“, „Save Peace Babylon Delete“, „System Error“ i „System Error Remix Side“ te velikim brojem održanih koncerata.

Toplinu karipskih ritmova Jamajke, Brain Holidays najbolje predstavlja na nastupima uživo gdje čarolija sedmeročlanog sastava dolazi do potpunog izražaja… na Cest is d’ Bestu!


ČETVRTAK – 30. 5. – EUROPSKI TRG


20:30 – 22:00

DJ Shullio


22:00 – 23:00

Roppongi Red

U ovom sjajnom bandu vrti se sve oko pjevačice Morane Bing i producenta Daniela Šuljića koji potpisuju svu glazbu. Uz njih, za ovu priliku, nastupit će Stephanie Prekali (synth) i Mauro Cherin (drums).

Premijerni nastup imali su 2015., a od tada su nastupali na raznim mjestima; na  festivalima, na Mimo u MSU, na otvorenju izložbe Nikoline Ivezić u Klovićevim dvorima i kao predgrupa Parov Stellaru u Domu sportova. Izdali su dva singla za Dallas Records i pripremaju mini album. Roppongi Red stvara mix različitih klupskih stilova – kombinaciju soul vokala, synth popa i elektronike. Muzika je uglavnom plesna, često radiofonična, a ponekad čvrsta i žestoka, pogotovo uživo. Ime Roppongi Red dano je po tokijskoj četvrti Roppongi, četvrti poznatoj po međunarodnom flairu i noćnim klubovima.

Roppongi Red su love, sparkles & dirty rhythm!


PETAK – 31. 5. – EUROPSKI TRG


20:00 – 21:00

Fanaa

Ovo je riječki indie rock bend koji će uživo predstaviti album prvijenac FONOMATIK

Riječka ekipa sastoji se od četiri člana: Kristian Kirinčić – bubnjevi i vokal, Andreas Kornjača – el. gitara, Andro Debelić – bas, Karlo Mihelčić – vokal. Dođite i podržite mlade riječke snage na njihovom prvom gigu u Zagrebu!


21:00 – 23:00

Pavel

Pavel je osnovan 2007. te se u dvanaest godina djelovanja može pohvaliti popularnim pjesmama kao što su Zbog tebe, Ako si za mogli bi jednom izaći, Moj stan je prekinuo s njom, Čuvaj me, Autentično osrednji i Poslije nas. Pavel se ovog proljeća, nakon dvogodišnjeg mirovanja u  kojem su Tonka i Aljoša predstavili svoja dva solo albuma, vraća u radijski eter i to s pjesmom Sunce. Aktualnim proljetnim singlom, Pavel najavljuje nove glazbene uratke i zanimljive suradnje.


SUBOTA – 1. 6 – EUROPSKI TRG


21:00 – 23:00

Scifidelity Orchestra

Stilom i zvukom ova nam ekipa donosi izvanzemaljske novitete, neuobičajene forme i vrhunsku zabavu. Vješti meštri na instrumentima koji su brusili zanat u svim uglovima galaksije, garantiraju nezaboravan glazbeno-scenski doživljaj kojeg se nećete moći zasititi. Bilo da se radi o univerzalnim jazz standardima ili originalnim autorskim djelima, ovaj sastav donosi znanstveno-fantastičnu energiju koja oživljuje i najstarije kosti. Vidimo se na plesnom podiju…


NEDJELJA – 2. 6. – EUROPSKI TRG


20:00 – 21:00

Rizična skupina

Glazba Rizične skupine je u prvom redu energična i eksplozivna, a zatim i raznolika i zrela. Tekstovima ne ostavljaju ravnodušnost jer su njihove teme uglavnom socijalne i njima izazivaju duboka propitkivanja slušatelja. Lako je prepoznatljiva jer je iskrena i jasna. Uglavnom, lakše će vam biti ako doživite ovu svirku, nego da vjerujete gore navedenom. Nina-vokal, Sale-bas, Oton-bubnjevi, Nina–orgulje, Burek-gitara.


SRIJEDA – 29. 5. – CVJETNI TRG


20:00 – 23:00

Plesnjak na Cvjetnjaku „Bilo je osam na trgu cvijeća…“

Tom and the Twisters

Energičan šesteročlani neo-swing band koji svojim nastupom i izgledom odvodi publiku ravno u vrijeme prohibicije. Uz swing te rhythm’n’blues poslastice, ples je uz ovaj band zagarantiran tijekom cijele večeri.


SRIJEDA – 29. 5. – ZRINJEVAC


OD 21:00

Cabaret al a carte

Cabaret à la carte je džepni mjuzikl; putujući kabaretski show s muzikom uživo. Ovaj šareni ženski septet donosi hitove mjuzikla, jazz standarde, ali i pokoju autorsku misao u atmosferi koju pažljivo gradi na takav način da ona postaje prisna, humana, duhovita i pomalo šašava. Udobno se smješta u perje i rese kostima, u seksipil kontrabasa i ćaknute bravure klarineta. Friško naparfimiran prilazi vam blizu i pokušava ustanoviti koje to tajanstvo spaja sve ljude u polumraku i polutišini gledališta. Život je za njega čudo, a vi draga publiko, njegov ste smisao i njegov pokretač. Probajte Cabaret à la carte, fin je!