Počinju pripreme za

23. Cest is d'Best!!!

Sudjelujte

na CEST natječajima

Saznajte više...

Počinju pripreme za

23. Cest is d'Best!!!

Sudjelujte

na CEST natječajima

Saznajte više...

KONCERTI


Ako odlučite pratiti program na EU i Cvjetnom trgu, na našoj smo najstarijoj pozornici za Vas pripremili program ispunjen nastupima uličnih zabavljača i uličnih svirača, likovne akcije kao i Kineski (zipa sada) gablec! U večernjim satima petka i subota „okrjepite“ dušu i srce koncertima Ajngemahteca (tribute to Mr. Morgen – Ivo Robić) i slovenskog mačka Zorana Predina. Program uglavnom počinje u popodnevnim satima i završava u kasnu noć uz vatrene nastupe ili svirku. Ukoliko ste više sportski tip, možete zaigrati šahovsku simultanku koja se održava u suradnji sa Crvenim križem grada Zagreba.

SRIJEDA – 30. 5. – EUROPSKI TRG


OD 21:00

RETRODUKCIJA

Retrodukcija je energični šesteročlani bend koji svira najbolje od “Novog vala” pa do danas na „unplugged“ način. Bend već godinama redovito tulumari u poznatim zagrebačkim klubovima, gdje se traži karta više. E, sad vam ne treba „karta više“, već dođite na potpuno besplatni koncerti i zatulumarite d’Best in d’Cest.

 

 


ČETVRTAK – 31. 5. – EUROPSKI TRG


OD 20:00

ATMOSPHERE

Ovaj bend čini nekoliko tražitelja međunarodne zaštite, jedan azilant i jedan djelatnik Hrvatskoga crvenog križa. Oni su putnici koji su na svom putu prema sigurnosti i boljem životu zastali u našem gradu . Malo su toga mogli ponijeti iz svojih domova, no ponijeli su ljubav prema glazbi. Ovi umorni tragači za srećom u našem su gradu pronašli glazbu koju svi vole i postali bend. E, pa dobro nam došlii neka vam je Cest – d’ best!

 OD 21:00

ZOSTER

Herpes Zoster je virus koji se aktivira u tijelu kada oslabi imunitet. Kada u društvu oslabi imunitet, aktivira se glazbena grupa Zoster koja ga ojačava. Energični Mostarci nastupali su na najvećim festivalima u regiji, a i šire i eto ih napokon i na Cestu. Imaju nam što za reći, znaju kako nas zabaviti i najvažnije znaju vraški dobro svirati!

 

 


PETAK – 1. 6. – CVJETNI PLAC


OD 21:00

AJNGEMAHTEC – HOMAGE IVO ROBIĆ

„Ajngemahtec“ nas asocira ne nešto fino i toplo, nešto što hrani i tijelo i dušu, nešto poznato i drago iz djetinjstva. I glazba Ive Robića nas asocira na nešto fino i toplo, nešto što hrani i tijelo i dušu, nešto poznato i drago iz djetinjstva. Kada bend „Ajngemahtec“ svira glazbu Ive Robića, sve to dižemo na kvadrat. Lijepe i vrijedne stvari treba čuvati, a Kiki Beluhan i njegovi dečki (sve odreda sami carevi hrvatske glazbe) to rade na najbolji mogući način. Ponesite svoje žlice i zagrabite u zdjelu dobre glazbe do sita!

 


PETAK – 1. 6 – EUROPSKI TRG


OD 21:00

LETU ŠTUKE

Sarajevo je i dalje nepresušan rezervoar sjajnih bendova koji iz generacije u generaciju oduševljavaju cijelu regiju. Hvala ti Sarajevo, na Štukama i pjesmama koje letu. Letu Štuke u 2018. godini i pripremaju izlazak svoga četvrtog studijskog albuma kojeg su već najavila dva uspješna singla ‘Bože zdravlja’ i Supermarket’. Poslušajmo stare hitove i nove pjesme na Europskom trgu!

 

 


SUBOTA – 2. 6. – CVJETNI PLAC


OD 21:00

ZORAN PREDIN I AKUSTIČNI FRANZ

Lakoća kojom Zoran Predin osvaja srca svih generacija zagrebačkih dama naprosto je fascinantna. To svakako treba vidjeti uživo! Prepisivanje dopušteno. A za one koji nisu znali: Lačni Franz jedan je od najpoznatijih regionalnih sastava 80-ih i početka 90-ih. Zbog svog su se modernog glazbenog izraza i pjesničke, često provokativne, lirike svrstavali u tadašnju novovalnu scenu uz Buldožer, Pankrte, Paraf, Azru, Idole, Haustor, Električni Orgazam, Šarlo Akrobata….

 

 


SUBOTA – 2. 6. – EUROPSKI TRG


OD 21:00

LOS CABALLEROS

„Od neformalnog uporišta u zagrebačkoj Mex Cantini do prestižnih hrvatskih i inozemnih kazališnih kuća i koncertnih dvorana, od klupske atrakcije do istaknutih sudionika velikog međunarodnog okupljališta Encuentro Internacional del Mariachi y la Charreria u srcu Jalisca, dvanaestorica Los Caballerosa stasali su u veliki mariachi orkestar iz male zemlje u kojoj kaktus ne raste“. Ovo su riječi velikog Dražena Vrdoljaka i nemamo što dodati osim da se s ponosom sjećamo njihovog 1. nastupa na Cest is d’ Bestu davne 1999. godine. SI SENJOR!

 


NEDJELJA – 3. 6. – EUROPSKI TRG


OD 21:00

RADIO AKTIV

Njihov se novi singl zove „ Zašto ne pokažemo djeci?“. Pa idemo pokazati djeci kako se praši rock, ska i reggae, kako se pleše i tulumari. Kako se oprašta od ovogodišnjeg Cesta tako da nam radost glazbe potraje do idućeg. Pa djeco – navalite!