LIKOVNE RADIONICE


SLIKOPISI O ZAGREBAČKIM LEGENDAMA NA CESTU


Djeca će ove godine imati priliku slikati slike u kombiniranoj tehnici na ljepenci te graditi skulpture od drva i oslikavati na temu Zagrebačkih legendi. Studenti s Akademije likovnih umjetnosti djecu će informirati koje su sve to zanimljive legende našeg grada a potom će moči i nešto od toga i naslikati. Oni odvažniji i malo veći moći će slikati ili pisati svoje viđenja legendi na velikom panou/platnu. Svaki dan će se slikati velika  zajednička slika koja će se nakon toga preslikavati da bi nastala nova. Svaka faza rada bit će snimljena i nakon završetka festivala će se napraviti kratki film. Budite i vi sudionik i ostavite svoj umjetnički trag na ovoj umjetničkoj akciji!

VODITELJICE RADIONICA: IRIS JAMBREK I LAURA SAJKO

KOORDINATORICA: ANDREA BABIĆ-VAROŠANEC

AUTORICA KONCEPTA: DIJANA NAZOR


D’ BEST ŠARAONICE


D’ Best Šaraonice namijenjene su za najmlađe koji će tu moći šarati, slikati i crtati na velikim i manjim papirima kredama u boji, akrilnim i pastelnim bojama, na temu Zagrebačkih legendi. Radionice se održavaju na Zrinjevcu.

VODITELJICE RADIONICE: FILIP KARPIŠEK I IVA KRILIĆ


KRALJIČIN ORMAR


Prođite kroz ormar Crne kraljice i sudjelujte u kreiranju najnovije mode! Unesite radosne boje u njezin život te ukrasite i njene ljubimce, konja divljeg vranca i gavrana Tugomira.


ZAGREBAČKE ŠKRINJICE

Jeste se ikad zapitali kakvo je blago čuvala zmijska kraljica u podzemnim hodnicima našega grada? Potaknite svoju maštu i zamislite koje blago bi to bilo. Tada idemo napraviti vlastitu zagrebačku škrinjicu! Ukrasite je i ispunite čudesnim blagom za koje mislite da je godinama bilo sakriveno.


OŽIVLJENI SVATOVI


Jeste li čuli za legendu o „Kamenim svatovima“? Idemo ih oživjeti i pripremiti za veliko vjenčanje! No, potrebna nam je vaša pomoć u kreiranju, veselih, razigranih šarenih nošnji i odijela koristeći najljepše razne tkanine. Stvorite vlastitu narodnu nošnju i oživite kamenu družbu!


RASTIMO S BILJKAMA


Naučit ćemo kako možemo od različitih odbačenih materijala napraviti vlastitu ekološku teglicu! Napravite novi dom za svojeg budućeg biljnoga prijatelja. Sve se može iskoristiti kad se hoće, a ovdje možete saznati što sve možete upotrijebiti. Krenimo zajednički u ovo ekološko istraživanje!

VODITELJICE RADIONICA:
IRIS JAMBREK, LAURA SAJKO, FILIP KARPIŠEK I IVA KRILIĆ

KOORDINATORICA: ANDREA BABIĆ-VAROŠANEC

MENTORICA: LUCIJA LABAŠ


STREET ART RADIONICA

Osnovni motiv street arta je davanje svojoj vizualnoj kreativnosti prostora da na najdirektniji mogući način komunicira sa svijetom oko sebe i prenosi poruke koje se žele izreći. Ova radionica u tri dijela koja bi bila na raspolaganju djeci i odraslima na kojoj bi imali prilike naučiti neke od mnogih formi  street arta, a to su: naljepnice (stickeri) uz upotrebu markera. Na prvom izdanju radionice, voditelj će objasniti djeci kako da naprave neki svoj „totem“, zaštitni znak. Pokazat će djeci zaštitne znakove, maskote Zagreba: Zagija,  Profesora Baltazara, Surogat i dr. Na kraju će ih voditi kako da naprave naljepnice i svoju verziju majice za Cest iz d’ Besta 2019.

VODITELJ RADIONICE: NEVEN ALJINOVIĆ