LIKOVNI PROGRAM


Umjetnička radionica zamišljena je kao predstavljanje živuće likovno-umjetničke scene. Ove godine udrugu Ars eventus predstavit će pet likovnih umjetnika koji će svojim umjetničkim izričajem upriličiti zagrebački kultni festival Cest is d’Best. Svojim umjetničkim intervencijama povezat će umjetničko s turističkim i ponuditi svoje produkte publici koja možda nikada i nije zavirila u galerijske ili druge umjetničke prostore. Uz cjelokupni bogati program festivala, omogućit ćemo mladim, a i onim starijm građanima i turistima koji se tamo zateknu edukativne likovne radionice koje su osmislili ovogodišnji umjetnici. Radionica je ujedno javni poziv za sudjelovanje svima onima koji žele nadograditi svoje vještine i likovne tehnike. Estetsko i socijalno iskustvo u krugu likovnih umjetnika pospješit će bolje razumijevanje i povezivanje umjetnosti i života. Na ovogodišnjoj radionici sudjeluju: Ante Šabić, Ines Zrnc Gregorina, Bartol Grgec, Jan Iveta i Dejan Kljun. 

Lokacije:

Cvjetni trg, Europski trg, Zrinjevac, Vlaška.

Raspored:

Sve radionice će se odvijati od 9 do 12 i u popodnevnoj smjeni od 17 do 20 sati

Četvrtak, 18. 8. 2022.. – započinjemo s likovnim intervencijama na Zrinjevcu gdje će nam i biti glavni štab. Ines postavlja konstrukcije na Zrinjevcu, svoje kiparske instalacije. Bartol Grgec priprema skice i postav platana u Vlaškoj, a Kljun u popodnevnim satima radi radionicu suminagashija za djecu od 17 do 20 na Zrinjevcu. Ante i Jan će ujutro također raditi pripremu za svoje izvedbe, a radionice će izvesti u petak, subotu i nedjelju. 

Petak, 19. 8. 2022. – od 9 do 12 sati Kljun izlaže dječje radove u Vlaškoj kraj Bartolove instalacije kao radionicu oblikovanja likovnog prostora, likovne uratke od četvrtka koje su napravila djeca u četvrtak. Za to koristi panoe i ujedno inspirira Bartolov performans s oslikavanjem velikih formata platana na istoj poziciji. Popodne, u petak Ines Zrnc Gregorina ima radionicu izrade maketa od recikliranih materijala.

Subota, 20. 8. 2022. – od 9 do 12 Kljun radi radionicu “Na kavi sa slikarom” što bi bila prezentacija kompletne manifestacije, ujedno vlastitog portofoglia i grada Zagreba kao mjesta događanja svega navedenoga. Od 17 do 20 na Cvjetnom trgu napravit ćemo “Aukciju zapaljenih slika”, tradicionalno do sada izvedeni performans protesta protiv globalizacije i nepostojanja umjetničkog tržišta. Ove godine s naglaskom na globalne vremenske promjene. Sa mnom će se uklopiti i Jan Iveta sa svojim pokretnim fotostudijem.

Ante Šabić petak, subotu i nedjelju imati gotovo cjelodnevne radionice s publikom te će izrađivati crteže životinja i kolažirati ih na panou. Usputno će kao inspiraciju postaviti nekoliko svojih grafika. 

Nedjelja, 21. 8. 2022. – izlaganje nastalih radova na Cestu