CEST POZORNICE


Žuja performer plac – Trg bana Josipa Jelačića

Čim siđete s tramvaja na Jelačić placu, upadnete direktno u Cest is d’ Best. Nalazite se na najvećoj performerskoj pozornica na kojoj smo za vas pripremili i uredili tribine s kojih ćete uživati u programu radi kojeg biste morali proputovati pola svijeta da ga dožitie, a mi vam ga poklanjamo tu, u samom centru Zagreba!

Program na Trgu bit će ispunjen nastupima performera, genijalnih uličnih svirača i plesom. Posebno rasplesano biti će u nedjelju, 2. lipnja u petosatnom nastupu plesnih skupina iz cijele Hrvatske i inozemstva u tradicionalnoj plesnoj ZGroznici, a zatim i u programu Zagreb pleše.

SCENA U BOGOVIĆEVOJ

Usudite se proći pokraj Prizemljenog Sunca i doživjet ćete udvaranje, ljubljenje, Rap-anje, žongliranje, sviranje… Sunce je čudo! Svakodnevno ćemo organizirati mini glazbene nastupe, točke lutajućih performera, Centar za hitne i sitne popravke raspoloženja, Rap box i druge zanimljivosti. U blizini ćete naići i Žuja gajbu punu informacija o festivalu, ali i puno drugih lijepih stvari.

FESTIVALSKI KLUB – STROSSMARTRE

Iako je „Ljeto na Strossu“ posebna manifestacija, u vrijeme festivala Cest is d’ Best osvoje ga Cestovci i pretvore u svoj klub. Kome je žao rastati se od festivala prije ponoći, eto načina da se veselje nastavi na Strossu.

TKALČA

Uzduž cijele Tkalče moći ćete naići na izvedbe raznih lutajućih performera i poslušati svirku zagrebačkih i stranih uličnih svirača.

ULIČNI SVIRAČI I PJEVAČI NA CESTU

U vrijeme Cesta predviđamo i pojačanu aktivnost uličnih svirača. Ovi donositelji dobrog raspoloženja popunit će sva mala prazna mjesta koja festival nije zauzeo i glazbom ispuniti sve one tišine koje festivalu nisu primjerene.