SPORT NA CESTU


UTRKA SMETLARA

PETAK 30. 5. – 15:00 – JELAČIĆ PLAC

Gledali ste Ben Hura? Sada ste spremni za pravu akciju jer samo Zagreb i Cest is d’Best imaju utrku trokolica na kojoj su glavne zvijezde gradski čistači ulica. Brzi su kad čiste, al’ još brži kad u svojim nabrijanim zelenim trokolicama poput munja projure Jelačić placom oko Manduševca, u pokušaju osvajanja Cestovog trofeja. Dođite bodriti ove zelene ljude koji se brinu da nam grad bude čist.

VODITELJI PROGRAMA:
HADŽI I KRISTIJAN UGRINA – KIKI


SPORT ZA UM – VELIKA ŠAHOVSKA SIMULTANKA

SUBOTA 1. 6. OD 15:00 SATI – CVJETNI TRG

Gradsko društvo Crvenog križa Zagreb, Zagrebački šahovski savez i Šahovski klub „Zagreb“ organiziraju svoju tradicionalnu šahovsku simultanku u povodu Svjetskog dana darivatelja krvi.

Šah – mat!  


USPORKA

ČETVRTAK 31. 5. OD 14:00 SATI – Trg bana Josipa Jelačića

Najsporija vožnja biciklom na stazi od 7 metara godinama „rastura“ na d’Best festivalu! Kornjače, puževi i troprstni ljenjivci već sad su se uputili prema Cvjetnom da pozdrave svoje idole. Ako ne stignu do utrke, šampione ćete morati pozdraviti Vvi u njihovo ime. Osvojite vrijedne nagrade i uđite u povijest kao pobjednik Usporke. Udruga Moj bicikl, www.mojbicikl.hr, pretprijave na info@mojbicikl.hr, a prijave na licu mjesta.

Mala biciklijada grada Zagreba

Subota, 01. 06. od 14:00 sati na Zrinjevcu

Na svojim bajkovima u punoj opremi i spremni za đir, naši će mališani biciklirati na Zrinjevcu. Vidimo se kod paviljona na startu!


PLUTRKA

Nedjelja, 2. 6. u 15:00 – Zrinjevac

U Bogovićevoj ulici postoji spomenik psu PLUTU, čuvaru gradilišta koji je na toj dužnosti poginuo. Malo se o tome zna i zato tom biću (nekadašnjem sugrađaninu) koje je časno i požrtvovno radilo svoj posao posvećujemo utrku pasa i njihovih vlasnika koja će se održati u nedjelju 02.6. od 15.00 – 16.00 sati na Zrinjevcu.

AUTORI UTRKE: IVI FIRST I ZLATAN JAGANJAC


YOGA, PIKNIK… ZEN

Različite stilove yoge će predstaviti  Zen yoga škola i Tai Chi vrstan i poznati majstor Boro Ratinović s grupama od po 12-tak ljudi te uz građane koji u životu teže Zenu.

Program traje od 10:00 do 12:00  sati i predstavit će se vještine koje podižu vrijednost zdravlja, važnost pokreta i zabave te će se dijeliti akcijske cijene upisa na satove koje će građani na festivalu moći vidjeti uživo.

Oko 12h druženje se nastavlja na pikniku na travi!

By: Mirna Čučković


ŽONGLERSKA RADIONICA

Želiš naučiti žonglirati, a ne znaš kako započeti? Nemaš iskustva sa žongliranjem ili ipak imaš – nama nije bitno. Pridruži nam se na ovogodišnjem Cest is d’ Best festivalu na Poi i Staff radionicama za sve uzraste. Ekipa iz Bjelovar Fire show-a Dom i Zoki će ti pokazati kako izraditi svoj rekvizit, i ono što je najbitnije, kako ga koristiti. Vidimo se!”